Juniormålvakten fortsätter storspela: ”Helt sinnessjukt bra”

By Måns Karlsson

Modo har fyra raka segrar och hakar på i finaljakten. Anledningen till det? Den storspelande junioren Isak Wallin i målet.
– Vi har en helt sinnessjukt bra målvakt, säger Patrik Karlkvist till C More.

Modo har rejäl tätkänning. Den senaste tidens formsvacka har gjort att man knappat in på toppen och det gjorde man även idag. Hans Särkijärvis manskap vann den tuffa bortamatchen mot topplaget Oskarshamn med 3-1.

Segerorganisatör blev återigen Isak Wallin. Målvaktsjunioren, som ratades från JVM-truppen, har storspelat sedan han tagit över förstaspaden i och med Erik Hanses skada. Han gjorde i kväll en ny mycket bra insats och räddade Modos seger när Oskarshamn tryckte på ordentligt i spel sex mot fyra i slutminuterna, när smålänningarna jagade ett 2-2-mål. Totalt stoppade han 26 skott.

Wallin bjöd på en del jätteräddningar – och i stället för 2-2 kom alltså 3-1 när Patrik Karlkvist lade in pucken i tom kasse. Marcus Oskarsson och Victor Ekarv gjorde de övriga målen för Modo, som nu har fyra raka segrar. Man har dessutom vunnit samtliga tre möten med Oskarshamn under säsongen.
– Vi har en helt sinnessjukt bra målvakt. Han är grym och sjukt ambitiös. En grym målvakt och en ännu bättre person, säger Patrik Karlkvist.

Modo är faktiskt bara en poäng bakom Oskarshamn i tabellen. Lagen ligger fyra och femma med två respektive tre poäng upp till Leksand som innehar den andra finalplatsen i nuläget.

Victor Löfstedt sköt Oskarshamns enda mål.

The post Juniormålvakten fortsätter storspela: ”Helt sinnessjukt bra” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Juniormålvakten fortsätter storspela: ”Helt sinnessjukt bra”

kommentarer