JUST NU: Två hittade drunknade i en tjärn

Två personer har hittats drunknade i en tjärn i Dorotea kommun efter att ha gått genom isen. På platsen fanns en lös hund och personliga tillhörigheter runt en isvak.

– Vad jag förstår så är det en förbipasserande som har anat oråd efter att ha sett den här lösa hunden och de personliga tillhörigheterna på den här tjärnen.

Larmet om drunkningsolyckan kom strax efter klockan 13. Räddningstjänst och fjällräddning larmades ut. I området fanns även en polishelikopter.

– 14.47 påträffades två drunknade människor som är avtransporterade från platsen, säger Ingemar Samuelsson, som är räddningschef i beredskap på den gemensamma räddningstjänsten för Åsele, Vilhelmina och Dorotea kommuner.

– Förmodligen så har de varit ute och fiskat, fortsätter han.

Polisen arbetar nu med att underrätta anhöriga, samtidigt som man fortsätter sökandet efter eventuella ytterligare personer i vattnet, enligt Ingemar Samuelsson.

Tjärnen saknar namn på kartan men ligger mellan de båda små sjöarna Mellan-Rissjön och Ytter-rissjön ungefär 80 kilometer nordväst om samhället Dorotea i södra Lappland.

Såg lös hund – anade oråd

Det var en förbipasserande som såg en lösspringande hund vid tjärnen och olika tillhörigheter som låg runt en isvak.

– Vad jag förstår så är det en förbipasserande som har anat oråd efter att ha sett den här lösa hunden och de personliga tillhörigheterna på den här tjärnen.

I södra Lapplandsfjällen är det fortfarande vinter.

– Men det är stora skillnader beroende på om det är strömmande vatten och så vidare. Visst finns det risk att isen på vissa delar av åar, sjöar och älvar har svaga delar.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/tva-hittade-drunknade-i-tjarn/

kommentarer