JVM-ettans hyllning till målvaktstränaren: ”Hon har betytt det mesta”

By Ronnie Rönnkvist

Filip Gustavsson kliver in i JVM som tilltänkt förstamålvakt. Resan dit har präglats av ett avgörande val då han som 16-åring flyttade från Skellefteå till Luleå för att få en målvaktstränare. Den målvaktstränaren heter Linda Blomqvist och har betytt otroligt mycket för 19-åringens utveckling.
– Hon har varit och är ett otroligt bra stöd, berättar Gustavsson för hockeysverige.se.

ARLANDA (HOCKEYSVERIGE.SE)
En viktig del av det svenska laget i JVM är en kille från Kågedalen i Skellefteås kommun. Han heter Filip Gustavsson och är Sveriges kanske mest lovande målvakt på juniorsidan just nu. Den här säsongen har han gjort tio matcher i SHL – men inte för Skellefteå som man lätt kan tro, utan för Luleå.
– Att jag flyttade berodde på det här med målvaktstränare. Skellefteå satsade då lite mer på utespelarna och lite mindre på målvakterna. Dom hade ingen målvaktstränare, men det hade Luleå så det blev dom. Det här gjorde jag för mitt eget bästa, säger Filip Gustavsson när hockeysverige.se träffar honom för en intervju inför avresan till Buffalo och Junior-VM.

Det var efter säsongen 2013/14 som den 19-åriga målvakten lämnade Skellefteå för att flytta norrut. Ett ganska stort steg för en 16-åring att ta, men det har fungerat bra enligt honom själv.
– Det var lite både och. Klart att det var andra som flyttade dit samtidigt så vi vart ett lite gäng som hängde ihop. Vi bodde så vi alla hade små ettor i ett och samma område, men inte alla i samma hus, så man gick runt lite hos varandra.

”HAR JOBBAT MED MIN EGEN FILOSOFI”

En person som har kommit att betyda mycket för Filip Gustavsson är målvaktstränaren Linda Blomqvist. När hennes namn kommer på tal så spricker västerbottningen upp i ett stort leende.
– Hon har betytt det mesta både utanför och på isen.

Läs mer här: JVM-ettans hyllning till målvaktstränaren: ”Hon har betytt det mesta”

kommentarer