Kamp mot buller i mer än trettio år

SÖDERKULLA När notan för Malmös nya superbussar sköt i höjden letade politikerna besparingar. Bland annat la man de planerade bullerplanken vid Trelleborgsvägen i malpåse och hoppades kunna lösa bullerproblematiken med fartkameror.
Några kameror blev det inte. Och bullret är kvar.

Det kan Åke Jönsson intyga. Han har sedan 1972 fört en envis kamp mot trafikbullret och har nyligen kontaktat politikerna än en gång och frågat när de där bullerskydden som man lovat i många år ska sättas upp?
Men den investeringen las i malpåse förra året när politikerna i tekniska nämnden när kostnaden för att bygga om för Malmös nya superbussar sköt i höjden än en gång. Idén som man klubbade var att strunta i bullerplank och en kostnad på drygt 25 miljoner och istället minska bullret genom att få bilisterna att hålla hastigheten med hjälp av fartkameror.

Det blev aldrig några kameror. Trafikverket sa nej, bland annat eftersom vägsträckan är fyrfilig och det finns risk att kameran registrerar en oskyldig bilist och att den inte var tillräckligt olycksdrabbad.
Nu undrar Åke Jönsson än en gång var bullerskydden blir av? Det senaste beskedet han fått personligen kom 2013 när en tjänsteman på gatukontoret sa att man börjat projektera arbetet och det skulle starta 2014

Läs mer här: Kamp mot buller i mer än trettio år

kommentarer