Kan de upprepa Leksands succérecept? ”Utmaningen är att ha ett högt självförtroende”

2013/14 blev Oscar Alsenfelt med Leksand den bästa nykomlingen i SHL någonsin. Nu vill han upprepa bedriften med Malmö Redhawks.
– Jag tror att drivet, att ge järnet och träna hårt kommer lite gratis som nykomlingen, säger han till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Oscar Alsenfelt åkte förra året ur SHL med Leksand. Men stjärnmålvakten följde inte med ner i Hockeyallsvenskan utan värvades istället till nykomlingen, som spelade ner Leksand, Malmö Redhawks.

När Leksand var nykomlingar 2013/14 stod de för en sensationellt bra säsong och trots att de var tippade i botten av nästan samtliga experter så tog de sig till play in-spel där det stod stopp mot HV71. Nu vill Alsenfelt upprepa bedriften med Malmö.
– Jag tror ju att det här drivet, att ge järnet och träna hårt kommer lite gratis som nykomling, det är nog lite svårare för andra lag. Utmaningen ligger istället i att ha ett högt självförtroende. Många kanske inte har varit på nivån innan och andra kanske inte har lyckats så bra som de hoppats på den nivån tidigare, säger han när hockeysverige.se träffar honom under SHL:s upptaktsträff.

Vad var det ni hade i Leksand 2013/14 som är viktigt för en nykomling?
– Där var det spelare som kanske inte

Läs mer här: Kan de upprepa Leksands succérecept? ”Utmaningen är att ha ett högt självförtroende”

kommentarer