KARLSSON: Den mest intressanta nykomlingen på länge

By Måns Karlsson

Jag tittar igenom Moras lag. Jag hummar uppskattande. Jag tittar igenom deras ledarstab. Jag hummar uppskattande. Jag gillar Mora IK. Jag gillar det Mora IK gör.

Inför förra säsongen var det inte många som trodde att Mora skulle spela i SHL den här säsongen. Men när de väl kom till kvalet mot Leksand var de till och med favoriter. Jeremy Colliton var utan tvekan säsongens tränare i svensk ishockey. Det han gjorde med Mora var otroligt imponerande. För imponerande, visade det sig. Det kom till och med intresse från Nordamerika.

Men Mora agerade rätt i den situationen. De fick tag på svensk ishockeys kanske mest intressanta ledare. Mattias Karlin kändes som ett klockrent namn, och även om poängen inte trillat in i en sådär våldsamt rask takt råder det inga tvivel om att han är rätt person för Mora. Jag hoppas han och den övriga ledarstaben får jobba vidare med det de påbörjat nu, under lång tid framöver.

Och på värvningsfronten har de också gjort bra ifrån sig. Inför säsongen plockade man in hemvändare som John Persson och Tomas Skogs. Jag tycker Steven Seigo har varit helt okej. David Kase har varit bra. Marcus Fagerudd är en bra SHL-back. Och så har man plockat in Brandon Gormley (vad fasen gör han i ett bottenlag i SHL?) och Jason Akeson (vad fasen gör han i ett bottenlag i SHL?). Spets på både back- och forwardssidan.

”EXTEMT VIKTIGT FÖR EN SPORTCHEF”

Och så har man plockat in Anders Forsberg som ny sportchef. Även det känns som ett spännande val. Visst, han har inte jobbat som det tidigare. Men han har bra erfarenheter från svensk hockey och kan SHL väl. Han har dessutom jobbat länge och väl som NHL-scout, och haft framträdande roller där. Det tyder på att han har ett bra hockeyöga och att han har sett

Läs mer här: KARLSSON: Den mest intressanta nykomlingen på länge

kommentarer