Karlsson målskytt i Ottawas kollaps – sen kom trejdsnacket igång igen

By Måns Karlsson

Erik Karlsson har utgående kontrakt och en framtid som det spekuleras hejvilt om. Men svensken är tydlig. Efter kvällens förlust mot rivalerna Toronto klargjorde han vad han vill.
– Jag vill vara här i Ottawa och fokuserar helt och hållet på det.

Häromdagen jämförde general manager Pierre Dorion honom med Wayne Gretzky och sade att ”till och med Gretzky blev trejdad, så man vet aldrig”. Ett uttalande som inte gått Erik Karlsson förbi.

Efter nattens 4-3-förlust mot Toronto riktade han kritik mot Dorions uttalande.
– Jag såg vad han sa. Men den här situationen är ju inte i närheten av vad som hände då. Jag förstår inte varför den parallellen dras ens, sade svensken och fortsatte sedan med att klargöra hur han vill att framtiden ska se ut.
– Jag kan inte kontrollera sånt där. Det enda jag kan kontrollera är vad jag gör på isen. Jag vill vara här i Ottawa och fokuserar helt och hållet på det.

Ottawas svenske lagkapten blev dessutom målskytt i natt. Målet betydde 1-1 och var hans fjärde för säsongen, men det första för året. Kort därpå gjorde Mike Hoffman 2-1 och sen kom även 3-1 från Tom Pyatt. Ottawa gick mot en viktig seger.

TRE MÅLPÅ SEX MINUTER

Men i slutperioden kollapsade man. Först kom 2-2 från Auston Matthews, sen 3-2 från Mitch Marner och 4-2 från Conor Carrick. Målen kom inom sex minuters spel och räckte för att Maple Leafs skulle vinna med 4-3. Därmed är Ottawas slutspelchans med största sannolikhet helt borta.
– Vi försöker och vi jobbar hårt nog för att vara ett bra lag i den här ligan. Men hockeyn finns inte där just nu. Vi

Läs mer här: Karlsson målskytt i Ottawas kollaps – sen kom trejdsnacket igång igen

kommentarer