Kempe bröt poängtorkan – och Flyers segersvit

By Uffe Bodin

Fem matcher utan poäng fick räcka. I natt kom Adrian Kempe med i målprotokollet för elfte gången den här säsongen när han hjälpte Los Angeles Kings till en bortaseger mot formstarka Philadelphia Flyers.

I skuggan av Jesper Bratts stora succé med New Jersey Devils har Adrian Kempe stått för en imponerande rookiesäsong med Los Angeles Kings. 21-åringen, som debuterade u NHL i fjol, har haft bra utväxling på sitt målskytt. Åtminstone fram till för en tid sedan.

Inför nattens möte med Philadelphia Flyers på bortais hade den tidigare Modoforwarden gått poänglös från fem raka matcher. Där bröt han trenden med bästa möjliga tajming. Tidigt i tredje perioden gav han Kings en 3–1-ledning. Efter att ha kommit ut från utvisningsbåset tog han emot en droppassning från Dustin Brown och prickade in säsongens elfte mål.

FOLIN SKADAD – UNDERSÖKS I MORGON

Det hjälpte Kings att bryta den tre matcher långa förlustsvit man har drabbats av den östkustturné laget har befunnit sig på senaste veckan. Målet var Kempes elfte för säsongen och totalt har han 18 poäng på 34 matcher så här långt. För Flyers del var det första förlusten efter en sex matcher lång segersvit – som hade föregåtts av tio raka förluster.

Lika roligt var det inte för Kings svenske back Christian Folin. Han utgick med en överkroppsskada i första perioden och ska undersökas närmare när laget återvänder till Los Angeles.

Philadelphia – Los Angeles 1–4 (1–2, 0–0, 0–2)
Phildelphia: Jakub Voracek (8).
Los Angeles: Alec Martinez (3), Trevor Lewis (8), Adrian Kempe (11), Tyler Toffoli (16)

The post Kempe bröt poängtorkan – och Flyers segersvit appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Kempe bröt poängtorkan – och Flyers segersvit

kommentarer