Klaffbron stängs för reparation

Malmö I nästa vecka stängs Klaffbron vid Västra hamnen av för att man ska reparera sprickorna i beläggningen.

– Vi måste stänga av bron helt för att vi ska sätta upp ett tält över bron så att reparationsarbetet blir gjort ordentligt, säger Torbjörn Anderson på gatukontorets bro- och konstruktionsenhet.

Under 2015 har ansvariga för Klaffbron, som ursprungligen byggdes för transporter till Kockumsvarvet men numera förbinder Universitetsholmen med Västra hamnen, upptäckt sprickor i beläggningen som kan få tuffa konsekvenser för den tunga trafiken.
– Från början var bron byggd av träplattor men för tio år sen ersatte vi träet med aluminiumbalkar. Nu har det visat sig att konstruktionen rör på sig när lastbilar och tyngre fordon kör över bron. Tidigare har vi förstärkt bron med stålbalkar men nu måste vi också laga den översta beläggningen, berättar Torbjörn Anderson.

Under 2015 har Klaffbron renoverats flera gånger. Försök att laga sprickorna i brons beläggning gjordes i oktober och november men då ställde regn och blåst till det.
Nu har gatukontoret bestämt sig för att stänga av bron helt mellan 4 februari klockan 20 till fredagen den 5 februari klockan 05.
– Gång- och cykelvägen hålls öppen men bilisterna får ta sig fram andra vägar. Vi sätter upp ett

Läs mer här: Klaffbron stängs för reparation

kommentarer