Klass 1 varning utfärdad för snöfall

Nyheter SMHI går ut med en klass 1 varning över de södra delarna av Skåne på grund av det snöfall som väntas under onsdagen.
– Det är som en liten snökanon som kommer att dra in över Skåne, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Det kalla vädret drog in över Skåne redan igår och ställde till det rejält i trafiken med många olyckor längs vägarna. Det kyliga vädret väntas hålla i sig under onsdagen och ännu mer snö kommer att dra in.

– Det syns väldigt tydligt på våra radarbilder att det kommer mer och mer snöbyar österifrån som kommer att dra in över Skåne, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI, som beskriver det som att det kommer vara en liten snökanon över de södra delarna av Skåne.

Däremot kan det komma att bli en tillfällig lindring från snöbyarna under natten mot torsdagen – men snö väntas även under torsdagen om än inte lika kraftiga.

– Men det kan bli besvärligt under helgen så ett mer omfattade snöområde drar in tidigt på fredagen. Bakom det finns det mild luft och det kan bli någon plusgrad på fredagen vilket gör att det kan bli besvärligt i trafiken när det töar och det tidigare

Läs mer här: Klass 1 varning utfärdad för snöfall

kommentarer