Klubben skänker kassan till dödssjuka Saga

By Henrik Skoglund

På onsdag spelar Hanhals hemmamatch i Hockeyettan mot Tranås. Det skulle kunna vara en helt vanlig seriematch. Men det är det inte – entrépengen går oavkortat till Saga, 4, som drabbats av obotlig cancer.

Det var i december som familjen Grimgard från Kungsbacka fick det fruktansvärda beskedet: Dottern Saga hade drabbats av cancer i hjärnan. Diagnosen Diffus pons gliom betyder att en tumör har satt sig på hjärnstammen och det finns inga botemedel.
— Det är fruktansvärt. Maktlösheten är… Nej, det går inte att beskriva. Man hade ju velat ta hennes plats. Alltså, hon förtjänar inte det, det gör inte något barn, säger pappan Kristoffer Grimgard till P4 Halland.

VILL GÖRA SISTA TIDEN SÅ BRA SOM MÖJLIGT

Med behandling kan hon leva i 9 till 13 månader till och familjen vill göra hennes sista tid så bra som möjligt. Saga vill åka till solen har ho sagt och nu har insamlingar startats, bland annat på Facebook, för att familjen ska slippa tänka på det ekonomiska i den svåra stunden.

Även Hockeyettanlaget Hanhals har engagerat sig. I hemmamatchen mot Tranås på onsdag går hela biljettkassan till Saga och hennes familj.
— Anledningen är den här hemska sjukdomen som drabbar Saga, men också för att Sagas pappa, farfar och farbror har varit en stor del av hockeyn här i Kungsbacka. Det finns en koppling där, berättar Hanhals tränare Niclas Högberg för hockeysverige.se. Högberg är också en av initiativtagarna till klubbens gest.

OVANLIG CANCERFORM

Även onsdagens motståndare Tranås AIF har swishat pengar.
— En mycket fin gest tycker jag. Många andra klubbar har också visat sin närvaro.
— Närvaron blir en symbol för stöd. Man visar dem att man stöttar dem. Det är också ett sätt för mig att bearbeta mina känslor, att man visar värme och kärlek till familjen genom det jag håller på med

Läs mer här: Klubben skänker kassan till dödssjuka Saga

kommentarer