Koenigsegg Agera FE avslutar med ”Thor” och ”Vader”

By Mattias Rabe

2010

Ena bilen går under namnet Thor och är beställd av en amerikansk superbilssamlare som på nätet kallar sig ”Dan I Am”. Han har tydligen redan en Agera RS samt en Koenigsegg Regera, plus en hel drös Pagani Zonda och en Huayra BC samt en Lamborghini Centenario. Tydligen har han nyligen sålt sin Bugatti Chiron.

Som vi ser på Thor-bilen har den fått den större Agera XS-vingen och en rejäl hajfena. Bilen ser därmed ut som en vassare variant av One:1 (världens första megabil), som ju är en Agera i grunden.
Mycket naken kolfiber är det också, och enligt beställaren är kolfiberytorna täckta med diamanter.

”Vader”.

Den andra bilen går under namnet Vader och är beställd av en Marc Haddad. Han har också skräddarsytt sin bil med bland annat den större vingen, dock har han valt bort hajfenan som bilden nedan skvallrar om. Denne Marc Haddad är också känd inom supersportbilssamlarkretsar och sägs ägare bland annat några Pagani Huayra plus lite annat smått och gott. Samtliga bilar som kostar minst tio, tjugo miljoner kronor – styck.

Koenigsegg Agera FE är bestyckad med en 5,0 liter stor V8 som med dubbel överladdning i form av turboaggregat pressar ur sig 1 176 hästkrafter och 1 280 newtonmeter – om standardvarianten har valts. Vi misstänker dock att dessa båda beställare har valt 1MV-tillägget, det vill säga 1 360 hästkrafter.

Läs mer här: Koenigsegg Agera FE avslutar med ”Thor” och ”Vader”

kommentarer