Kontroversen – Lehners kanonräddning bedömdes vara mål: ”Allt är förbestämt emot oss”

By Uffe Bodin

Buffalo Sabres har inte marginalerna på sin sida den här säsongen. I natt gick laget mot seger mot New York Islanders. Men allt förändrades när Robin Lehner stod för en jätteräddning i slutminuten – som bedömdes vara ett mål.
– Allt är förbestämt emot oss, sade en upprörd Lehner efter att Sabres förlorat matchen med 3–2 på övertid.

Det var 69 sekunder kvar av den tredje perioden. Robin Lehner tycktes just ha gjort matchens mest spektakulära räddning för att behålla Buffalo Sabres 2–1-ledning i bortamötet med New York Islanders. Svensken kastade sig från höger till vänster och lyckades fånga Josh Baileys avslut med plocken.

Men med en halvminut kvar beslutade sig domarna för att titta närmare på situationen. Efter att ha ringt upp NHL:s situationsrum i Toronto ändrades beslutet. Enligt videogranskningen hade Lehner fått med sig pucken över mållinjen i sin handske.

Svensken själv var inte glad över händelseförloppet efter matchen. Speciellt inte som Islanders gick och vann matchen med 3–2 efter att rookien Mathew Barzal skjutit segermålet i förlängningen.

”TORONTO HADE REDAN BESTÄMT SIG ATT DET VAR MÅL”

– Jag vet att Toronto redan hade bestämt sig att det var mål innan de sköt pucken. Det är så det fungerar i den här ligan, sade målvakten till Buffalo News efter förlusten.
– Det måste vara något i Buffalos vatten. Allt är förbestämt emot oss. Det är inte att vara tjurig eller så. Vi är inte där vill vara, utan det är bara så det är. Islanders är på slutspelsplats och det är som det är. Vi är en minut från att vinna med 2–1 och vi förlorar med 3–2.

Lehner, som stoppade 31 skott i natt, jämförde nattens händelse med en situation för en dryg månad sedan där Sabres forward <a target="_blank" rel="nofollow"

Läs mer här: Kontroversen – Lehners kanonräddning bedömdes vara mål: ”Allt är förbestämt emot oss”

kommentarer