Kreativt skapande tema på Schyssta klubben

LUND Att lyfta fram de osynliga konstnärerna och deras talanger var temat när Hemgården ordnade Schyssta klubben för första gången denna vårtermin.

Det var en jämn ström med besökare som kom till Hemgården på tisdagskvällen för att ta del av allt från fotovernissage till öppen scen och workshops i screentryck, fotoskapande och att göra sina egna pins.

– Temat för kvällen är fotografering, lyrik och poesi för att några av besökarna ska få chansen att visa upp vad de sysslar med i det tysta, berättar Martin Andersson, som har tagit initiativet till kulturkvällen.
Han studerar till fritidsledare och gör sin praktik på Hemgården. När Skånskan tittar in presenterar några av de osynliga konstnärerna som visar upp sig denna mörka kväll. Nyligen har en rapp-artist stått på scenen.
Noar Sager har vernissage på sin fotoutställning på temat psykisk misshandel. Hans bilder kan tolkas som om båda partnerna utövar det psykiska våldet.
– Foto är min hobby men när jag började gå på Hemgården träffade jag Susa Stubbegaard, som hjälpte mig att utveckla mitt fotograferande genom att bland annat gå på kurser. Därför kommer jag gärna tillbaka, förklarar Noar Sager.
Karin Christiansson är en annan fotograf, som hade gjort ett bildspel/ en film med porträtt och texter efter

Läs mer här: Kreativt skapande tema på Schyssta klubben

kommentarer