Kvinnorna dominerar när Doc Lounge firar

Film På tisdagen invigdes våren på Doc Lounge i Malmö med en helkväll om serieteckning. Andra höjdpunkter under våren blir besök av regissören Kim Loginotto, invigning av Exile Film Festival och dubbelt firande av kvinnodagen.

I snart tio år har Doc Lounge i Malmö erbjudit program kring premiärer och förhandsvisningar av dokumentärfilmer från hela världen och det firar man naturligtvis lite extra.
– Självklart blir det firande, säger Andrea Arvidsson som är projektledare på Doc Lounge i Malmö. Redan den 23 februari firar vi med en stor nationell lansering av vårt nya koncept Doc Lounge Live, där vi erbjuder biografer, bibliotek och kulturhus över hela landet att ta del av dokumentärfilm och interaktiva livesändningar. Vi filar också på andra planer kring vårt 10-årsjubileum, men det kommer vi avslöja mer om senare i vår.

Vad ser du mest fram emot i vårens program?
– På Doc Lounge jobbar vi hårt för att presentera ett så brett och nyanserat program som möjligt, men ofta är det några teman som lyser igenom lite extra i programsättningen. I vår är det kvinnorna som dominerar, både framför och bakom kameran. Jag ser mycket fram emot starka kvinnoporträtt som i Kim Longinottos Dreamcatcher som visas den 2/2 och att fira

Läs mer här: Kvinnorna dominerar när Doc Lounge firar

kommentarer