Lämnar Frölunda för Boston: ”NHL är min största dröm”

Frölunda tappar ytterligare en ung spelare inför nästa säsong. Nu står det klart att JVM-forwarden Anton Blidh lämnar klubben för spel i Boston Bruins organisation.
– Jag trivs ju så bra i Frölunda, men kände att min spelstil passar för små rinkar, säger Blidh.

Frölunda har redan gått miste om flera tunga spelare inför kommande säsong. Bland annat har Mathis Olimb flyttat till Jokerit i KHL medan Erik Gustafsson skrivit på för Chicago Blackhawks och Mikael Wikstrand dragit till Färjestad. Nu kommer även beskedet att det inte blir någon fortsättning i klubben för JVM-forwarden Anton Blidh.

20-åringen är klar för spel i Boston Bruins organisation efter att ha tecknat ett treårskontrakt med klubben, som draftade honom i sjätte rundan 2013.
– Boston hörde av sig efter JVM och berättade att de var intresserade, säger Anton Blidh berättar Blidh i ett pressmeddelande från Frölunda.
– Jag funderade mycket och pratade med mina föräldrar och agent. Jag trivs ju så bra i Frölunda, men kände att min spelstil passar för små rinkar. Och att spela i NHL är ju min största dröm, som jag jobbat hårt för.

Anton Blidh gjorde fem mål på 48 SHL-matcher för Frölunda förra säsongen och …Läs mer

Läs mer här: Lämnar Frölunda för Boston: ”NHL är min största dröm”

kommentarer