Lånades in från Hockeyettan – nu får han förlängt allsvenskt kontrakt

By Uffe Bodin

Ibland är allt man behöver bara en chans att få visa upp sig. Fråga bara Viktor Hertzberg. Efter att ha inlett säsongen i Hockeyettan med Hudiksvall lånades han ut till allsvenska Almtuna. Där har han gjort succé – och nu belönats med en kontraktsförlängning.

Skador har hämmat hans framfart de senaste åren. När Viktor Hertzberg äntligen fått vara hel den här säsongen har genombrottet kommit på allvar för den 26-årige värmlänningen.

Efter att ha startat i Hudiksvall i Hockeyettan i höstas lånades han ut till allsvenska Almtuna i mitten av november. Ett par veckor senare stod det klart att han skulle stanna i Uppsala resten av säsongen – och i dag blev det klart att han även företräder klubben nästa säsong.

Hertzberg har noterats för 22 poäng (5+17) på 22 matcher sedan han anlände till Almtuna.

”VELAT SPELA I ALMTUNA”

– Jag har under de senaste åren velat spela i Almtuna, så jag är riktigt glad över att få stanna i Uppsala. Jag trivs jättebra med grabbarna och vi har hittat en bra kemi i vår kedja med mig, Oscar (Milton) och ”Rolle” (Victor Rollin Carlsson). Ser fram emot kommande matcher, säger han i ett pressmeddelande från Almtuna.

Viktor Hertzberg spelade juniorhockey i Frölunda innan han tog chansen i Nordamerika. Där blev det två säsonger i QMJHL innan han återvände till Sverige efter att ha drabbats av hjärnskakningsproblem. Det blev fem raka säsonger i Sundsvall Hockey innan klubben lade ned sin seniorverksamhet inför den här säsongen.

Almtuna meddelar samtidigt att man har förlängt kontraktet med målvakten Oscar Fröberg. 21-åringen har spelat 20 matcher den här säsongen, hållit tre nollor och har en räddningsprocent på 91,6.

The post Lånades in från Hockeyettan – nu får han förlängt allsvenskt kontrakt appeared

Läs mer här: Lånades in från Hockeyettan – nu får han förlängt allsvenskt kontrakt

kommentarer