Landslagsbacken lägger av – vid 26 års ålder: ”Lagt ner väldigt mycket energi”

By Uffe Bodin

Damkronorna och Modo Hockey blir en profil fattigare. Nu meddelar OS-backen Annie Svedin att hennes hockeykarriär är över.
– Jag ser fram emot att fokusera till hundra procent på skola, familj och vänner, säger Svedin.

Hon har spelat 176 SDHL-matcher, gjort fyra säsonger på NCAA, deltagit i fem VM-turneringar och gjorde OS-debut i februari. Men nu är det slutspelat för backen Annie Svedin, 26.

På Modo Hockeys webbsida säger hon att hockeykarriären är över.
– Jag känner att jag lagt ner väldigt mycket energi och engagemang på ishockey som jag aldrig kunnat göra under så lång tid utan stödet från min pojkvän, där vi har varit särbos under totalt sju år, berättar hon.
– Jag vill inte formulera det som att jag slutar utan mer att jag går vidare till annat. Det är många som säger till mig att det kommer kännas konstigt när nästa säsong drar igång. Samtidigt blir det vad man gör det till och jag ser fram emot att fokusera till hundra procent på skola, familj och vänner.

Annie Svedin spelade på Ohio State University i NCAA mellan 2010 och 2014. Hon återvände hem till Sundsvall/Timrå och gjorde två SDHL-säsonger innan hon flyttade till Modo 2016.

The post Landslagsbacken lägger av – vid 26 års ålder: ”Lagt ner väldigt mycket energi” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Landslagsbacken lägger av – vid 26 års ålder: ”Lagt ner väldigt mycket energi”

kommentarer