Lånet om SHL-äventyret: ”Tycker det har gått jättebra”

By Peter Ekholm

Axel Wemmenborn är den senaste i raden som gått från Pantern i Hockeyallsvenskan till ordinarie i Malmö Redhawks. Nu hoppas 25-åringen på en fortsättning i SHL.
– Det är skitkul. Det är ju här man vill vara. Det är något jag strävat efter länge och jobbat hårt för, så det är jättekul att man har fått chansen, säger Wemmenborn.

När ett skadedrabbat Malmö Redhawks i slutet på oktober behövde förstärkning blickade de än en gång mot Hockeyallsvenskan och IK Pantern. Där hade Axel Wemmenborn imponerat och till hemmamatchen mot HV71 hade han flyttat sina grejer från Isstadion ut till Malmö Arena.

– Det har varit lite speciellt. Nu tycker jag att det gått bra här och man har fått vara kvar ett bra tag. Det är kul när man får flera matcher på rad och kommer in i det, är i den vardagen dagligen men framförallt i början var det speciellt, säger Wemmenborn till Hockeysverige.

Wemmenborn är inte ensam om att ha tagit stadsbussen till SHL. Fredrik Händemark och Lars Bryggman är ytterligare två som gjort det de senaste två säsongerna.

– Farten är kanske lite högre, så till vida att passningarna sitter ännu bättre och man blir straffad mycket hårdare för sina misstag. Det är kanske den största lärdomen än så länge, förklarar Wemmenborn.

SMÅ STEG HELA TIDEN

Resan till SHL har varit lång men med små steg i taget har Kristianstad-födde Wemmenborn sett till att förverkliga den.

Hockeykarriären började i hemstaden men gick i junioråldern vidare till först Malmö och sedan Rögle. Efter sitt andra J20-år i Ängelholm flyttade Wemmenborn till USA och Des Moine Buccaneers i juniorligan USHL. Där blev det en säsong innan han vände hemåt till Hockeyettan och Helsingborg.

Då kom utvecklingen igång på allvar.

– I Helsingborg hade jag många bra tränare. Peter ”Piva” Johansson, Pelle Svensson och Palle Everberg. Jag fick möjligheten till

Läs mer här: Lånet om SHL-äventyret: ”Tycker det har gått jättebra”

kommentarer