Legendarens tröja hissad: ”Verkligen hedrande”

By Peter Ekholm

Eric Lindros spelade åtta säsonger med Philadelphia Flyers och är en av klubbens främsta spelare genom tiderna. I natt hyllades legendaren med att få sin tröja #88 upphissad i taket.
– Det här är en sådan dag du tar med dig under resten av livet, säger Lindros till NHL.com.

Eric Lindros gjorde sig känd som en spelare som både kunde sätta in en tung tackling och leverera poäng. På sina 659 matcher med Flyers stod kanadensaren för 486 poäng och 946 utvisningsminuter.

– Han var en spelare som var dominant över hela isen. Det har kanske inte funnits någon spelare i NHL:s historia med samma fysiska och skickliga egenskaper som ha hade, säger Flyers coach Dave Hakstol till NHL.com.

Innan Philadelphia Flyers igår vann med 3-2 efter förlängning mot Toronto Maple Leafs hedrade Flyers sin forne kapten med att hissa hans tröja till taket i Wells Fargo Center.

Se hyllningen till Lindros här

Under sin karriär utgjorde Lindros en tredjedel av kedjan kalland ”Legion of Doome” tillsammans med Mikael Renberg och John LeClair under många år. På grund av skador begränsades kanadensarens karriär till 760 matcher och totalt 865 poäng med Flyers, New York Rangers, Toronto Maple Leafs och Dallas Stars.

Han röstades in i Hall of Fame 2016 efter att bland annat ha vunnit Hart Trophy säsongen 1994-95. Lindros blev den sjätte spelaren att få sitt nummer pensionerat i Flyers i sällskap med Bernie Parent, Mark Howe, Barry Ashbee, Bill Barber och Bobby Clarke.

– Det är bara att titta på namen där uppe. Jag vaknade i morse med ett sms från Mark Howe. Dagen kunde inte startat bättre. Det är kittlande, verkligen hedrande, säger Lindros till NHL.com.

The post Legendarens tröja hissad: ”Verkligen hedrande” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Legendarens tröja hissad: ”Verkligen hedrande”

kommentarer