Leker polis i trafiken – blockerar två filer

By Mattias Rabe

Personer som låtsas vara en form av självutnämnda trafikpoliser står inte högt i kurs hos många, det har vi tydligt märkt under åren här på teknikensvarld.se i samband med YouTube-klipp. Nu är det dags för ännu ett sådant filmklipp och frågan är om inte detta tar priset. Efter bara en kort stunds tittande börjar det så smått ryka ur öronen av ilskan som frodas inombords.

Det hela utspelar sig på brittiska motorvägen M62 där det på platsen är fyra filer. Tidigare har det några kilometer längre fram varit någon form av vägarbete som gör att de två yttre filerna (de båda högra eftersom det är i Storbritannien) har varit avstängda och bilisterna har därmed fått samsas om endast två filer, vilket också skyltningen visat – tre kilometer tidigare. Men bilisterna är än så länge inte i närheten av vägarbetsplatsen, som alltså inte längre finns.

Det råder hastighetsbegränsning om 40 mph (64 km/h) på platsen – i samtliga fyra körfält. Det rullar sakta i de tre inre, i ytterfilen går det däremot undan.
En liten lucka bildas mellan ”kamerabilen”, som vi följer med i, och bilen framför. Plötsligt kör en Kia Carnival ut i ytterfilen. Inte för att haka på i flödet i den mer snabbgående filen utan för att blockera. Föraren av denna bil anser klart och tydligt att ”här ska banne mig ingen komma förbi, alla ska rätta in sig i ledet!”. Föraren pekar tydligt med hela armen att ”ni i ytterfilen ska in i de övriga filerna”.

Kia-föraren kör långsamt, långsamt och bakom bildas enligt uppgift en kö på hundratalsbilar. Det tutas och andra förare går fram och är förbannade på Kia-föraren, men inget hjälper.
Plötsligt får Kia-föraren hjälp av en förare i en Ford Kuga som gör samma sak, blockerar trafiken i näst yttersta filen. De kör parallellt med varandra och blockerar

Läs mer här: Leker polis i trafiken – blockerar två filer

kommentarer