Leksand kom ikapp Örebro – då släckte Wiklander ljuset

Två mål inom loppet av 23 sekunder i den första perioden lyfte Örebro till en 2-0-ledning i kvällens träningsmatch mot Leksand i Arboga. Det var en ledning som det tog Leksand en hel del möda och besvär att hämta sig ifrån. Och när man väl hade kvitterat till 2-2 klev Johan Wiklander fram och sköt närkingarna till en 3-2-seger.

Det var nyförvärven som presenterade sig för Örebro i den första perioden. Slovaken Libor Hudacek, yngre bror till målvakten Julius, sköt 1-0 bakom Frans Tuohimaa framspelad av Greg Squires. Vid 2-0-målet var det ombytta roller då Hudacek spelade fram Squires.

Leksand replikerade genom Viktor Amnér. Därefter dröjde det till tredje perioden innan tilltänkte spetsspelaren János Hári kvitterade. 2-2 stod sig inte ens två minuter. Sedan hade Wiklander avgjort tillställningen.

Örebro vann skottstatistiken med 37-24 och Frans Tuohimaa stoppade därmed 34 skott i matchen medan Julius Hudacek motade 22.