Leksand ryckte i kampen om finalplatsen

By Henrik Skoglund

Det var toppen mot botten i Tegera Arena när Leksand tog emot Västervik. Det bättre placerade laget vann med 4-1 och har nu skaffat sig fyra poängs fördel ner till Pantern på tredje plats.

Det började bra för Västervik som ligger precis nedanför det negativa kvalstrecket och jagar i första hand Vita Hästen. Patrik Blomberg gjorde 0-1 efter 16:09 spelade.

I inledningen av den andra perioden kvitterade sen Leksand genom junioren Erik Aterius. Innan perioden var slut skulle de också ta ledningen när nye amerikanen Patrick McNally hittade rätt för första gången sedan han anslöt till Leksand.

I den tredje perioden gjorde sen Tobias Forsberg 3-1 och Johan Porsberger målade i öppen kasse sedan Västervik plockat ut målvakten Viktor Östlund i jakt på kvittering.

TUNGA POÄNG

BIK Karlskoga tog tre livsviktiga poäng i bottenstriden när de på hemmaplan besegrade Södertälje med 2-0.

Matchen var länge mållös, men fem minuter in på den tredje perioden utnyttjade Filip Ahl ett klantigt byte av Södertälje och kunde dundra in ledningsmålet.

Bortalaget plockade ut målvakten George Sörensen i jakt på kvittering och då satte Mikael Eriksson dit matchens sista mål.

The post Leksand ryckte i kampen om finalplatsen appeared first on Hockeysverige.