LIF-forwarden om dalandet mellan serierna: ”Det har varit en jävla omställning”

By Mathias Andersson

Johan Porsberger kom till Leksand när det såg mörkt ut för honom i karriären. Nu har han upplevt både upp- och nedgång mellan SHL och Hockeyallsvenskan. Något som har varit påfrestande men samtidigt nyttigt.
— Det är så olika i spelsättet mellan ligorna. Det är lite mer tuta och köra här i allsvenskan och det gäller att jobba stenhårt, berättar han för hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)

Leksand har gått som en jojo mellan SHL och Hockeyallsvenskan de senaste säsongerna. Efter degraderingen 2015 har man hunnit avancera en gång till SHL, för att sedan åka ur på nytt. Säsongen 2015/16 i Hockeyallsvenskan var något speciell. Leksand låg sist i hela tabellen i november månad fram tills att Per-Erik ”Perra” Johnson tog över och gav laget en explosionsartad skjuts upp till toppen.

Den här säsongen har varit väldigt lik den säsongens resa. För sedan Leif Carlsson kom in efter Markus Åkerblom har dalalaget vuxit sig stark som grupp och rest sig från botten till att man nu erhåller en andraplats i den allsvenska tabellen. Och en spelare som varit med ända sedan hösten 2015 är forwarden Johan Porsberger. Han håller med om att liknelserna är jämförbara.
— Ja, precis. Det är väl nästan identiskt lika. Jag vet inte, det brukar fungera i Leksand som så att när det går tungt, då får någon ryka, och sedan kommer det någon ny in, säger 24-åringen som kom till Leksand från en knackig säsongshalva i Asplöven det året.

Hur har det varit för dig personligen?
— När jag kom hit så var den dåvarande tränaren bara här i tre matcher, och sedan kom Perra in. Då var det ingen större skillnad för mig. I år var Markus här i några matcher, och det påverkar inte så

Läs mer här: LIF-forwarden om dalandet mellan serierna: ”Det har varit en jävla omställning”

kommentarer