Lina satsar mot toppen genom att spela med killarna: ”Det är roligare”

By Ronnie Rönnkvist

Medan de flesta andra tjejer i hennes ålder söker sig till SDHL-klubbar har Lina Ljungblom, 16, valt att fortsätta matcha med killar. Den svenska U18-VM-forwarden hoppas kunna fortsätta göra det.
– Jag tror att för min del att jag utvecklas mer samtidigt som jag tycker det är roligare att spela med killar, säger hon till hockeysverige.se från Ryssland där U18-VM pågår som bäst.

U18-VM har inletts med ett par sensationer. Ryssland vann med 4–3 över Kanada i första omgången. Det innebar att för första gången i U18-VM:s historia har ett europeiskt lag besegrat ett från Nordamerika. Samtidigt skrällde Sverige när man tog sin match mot USA till förlängning. Där blev det dock förlust, 1–2.

Omgång två var dock skrällfri. Sverige förlorade mot Kanada med 4–0 medan USA slog hemmanationen Ryssland med 5–3.

Den som har gjort Sveriges enda mål så här långt in i turneringen är Lina Ljungblom.
– Det var mest spel i vår försvarszon. När vi väl kom in i deras zon och har exempelvis powerplay tycker jag att vi hade bra snurr och får farliga lägen, berättar 16-åringen från Skövde för hockeysverige.se och fortsätter:
– Vi gör bra saker, jobbar som ett lag, täcket skott och sådana saker så jag tycker att vi gör en bra prestation. Dessutom fick vi ett poäng mot USA vilket vi aldrig fått förut, vilket är riktigt kul.

Målet gjorde Ljungblom i mitten av tredje perioden framspelad Josefin Bouveng och Jenny Antonsson.
– Det var i powerplay. Vår back sköt och sedan hamnade den hos mig, så det var bara att slå in returen.
– Känslan? Jag har inga ord för det (skratt). Det var faktiskt helt fantastiskt. Det var både mot USA och första matchen i VM… Det finns inga ord för hur coolt och fantastiskt det

Läs mer här: Lina satsar mot toppen genom att spela med killarna: ”Det är roligare”

kommentarer