LISTA: Här är SHL:s största profiler

Det är enkelt att titta på poängproduktionen och slå fast att Derek Ryan måste vara SHL:s bästa spelare. Men gör det honom till den största profilen? Hockeysverige.se’s Måns Karlsson ser bortom poängen och statistiken, när han nu listar SHL:s tio största profiler.

Kriterierna är enkla: För att komma med på listan måste man ha ett kontrakt klart med en SHL-klubb till nästa säsong. Därmed försvinner spelare som Per Ledin, Andreas Jämtin och Donald Brashear, som hade gått in på listan under förra säsongen.

10. Sam Hallam, tränare Växjö Lakers
Den (nästan) alltid lika vältalige och ödmjuke mästartränaren har profilerat sig som en av de mest omtyckta personerna inom ligan. Det som gör Hallam unik är att han är omtyckt och respekterad också av motståndarfansen.

Chris Abbott

9. Chris Abbott, forward HV71
Det blev sex säsonger, varav tre som kapten, i Luleå för Chris Abbott. Men efter att han inte kommit överens med klubben om ett nytt kontrakt blev Jönköping ny spelplats för den ständigt omtalade Abbott. Var oerhört populär i Luleå, och lika impopulär hos de flesta andra lags supportrar. Men en profil, det är Chris Abbott i allra högsta grad.

8. Per-Åge Skröder, Forward Modo
Med Tomi Kallio ute ur bilden råder det …Läs mer

Läs mer här: LISTA: Här är SHL:s största profiler

kommentarer