Luleå förlänger med världens bästa back – konkurrenterna rustar också

By Måns Karlsson

Luleå, Linköping och HV71 vill slåss om SM-guldet nästa säsong. idag rustade de tre klubbarna – rejält.

Flera av SDHL:s topplag har verkligen stärkt sina trupper till nästa säsong idag. Dels förlängde Luleå avtalet med stjärnbackarna Ronja Savolainen och framför allt med Jenni Hiirikoski. Hiirikoski är allmänt sedd som världens absolut bästa back.

Deras finalmotståndare Linköping svarade upp med att presentera en av Sveriges allra största talanger, 16-åriga Linnea Johansson. Hon kommer närmast från spel i Stålbucklan där hon på åtta matcher noterade 33 (!) poäng. Förra säsongen spelade hon för Troja/Ljungby i division 1 samt för HV71 i SDHL. Hon noterade 5+2 på 25 matcher i SDHL.
– Linnea är väldigt talangfull, ung spelare som vi är glada över att ha valt vårt hockeygymnasium. Det ska bli otroligt roligt att se henne utvecklas hos oss, säger sportchef Kim Martin-Hasson.

HV BYGGER

På tal om HV; de presenterade idag en kvartett nya spelare. Det är nordamerikanskorna Jess Healy, Alexis Joyce och Claudia Kepler samt Felizia Wikner Zienkiewicz, närmast från MODO Hockey.
– Healy, Joyce och Kepler kommer alla från collegehockey i USA och samtliga har varit framstående i sina universitetslag. Vi har fått väldigt fina scoutingrapporter och är övertygade om att de kommer att lyfta vårt lag ytterligare. Felizia Wikner Zienkiewicz är en ung spännande forward, som vi känner väl från MODO Hockey. Hon har gjort flera juniorlandskamper för Sverige och vi tror att hon kan fortsätta sin utveckling i HV71, säger Peter Ekelund, GM i HV71.

Dessutom förlänger laget med Abina Eriksson, Rosa Lindstedt, <a target="_blank" rel="nofollow" href="http://www.eliteprospects.com/player.php?player=371982" target="_blank" rel="noopener

Läs mer här: Luleå förlänger med världens bästa back – konkurrenterna rustar också

kommentarer