Luleå värvar ny forward: ”Vi känner till honom väl”

By Mathias Andersson

Luleå får tillbaka ett välbekant ansikte.
Det är forwarden Jonas Berglund som återvänder till klubben – för spel över åtta matcher, skriver SHL-klubben på sin hemsida.

2012 var Jonas Berglund med när Luleå vann European Trophy. Sedan dess har han synts till i Hockeyallsvenskan med Asplöven i ungefär tre säsonger och nu senast i Norge – med Manglerud.

Nu ska 27-åringen återvända till Luleå igen.
– Vi känner väl till Jonas som spelare utifrån hans tid här som junior och seniorspelare och det skall bli intressant att se hur han har utvecklats sedan dess och hur han kommer kunna hjälpa vårt lag, säger Ulf Engman, vice generel manager, på klubbens hemsida.

”UTVECKLAT MITT OFFENSIVA SPEL”

Så här säger forwarden själv om att komma tillbaka.
– Sedan jag senast spelade här så känner jag att jag framför allt har utvecklat mitt offensiva spel. Utifrån att vi under november och december har spelat på 2,5-3 kedjor så har jag fått mycket istid och är i bra matchform, även om jag inser att det kommer krävas en hel av mig för att gå upp en nivå, men det ser jag bara fram emot och jag kommer göra mitt bästa för laget.

I Manglerud har Jonas Berglund gjort 22 poäng (14+8) på 27 matcher. Forwarden har skrivit på för åtta matcher med Luleå och är tillgänglig för spel borta mot HV71 i morgon.

The post Luleå värvar ny forward: ”Vi känner till honom väl” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Luleå värvar ny forward: ”Vi känner till honom väl”

kommentarer