Målexplosion – då passerade Elias Pettersson storstjärnorna

By Uffe Bodin

Fem mål i tredje perioden och storseger med 7–2 mot Mora. Då passade Växjös Elias Pettersson på att kliva förbi två av svensk ishockeys största stjärnor. Med sin 41:a poäng för säsongen gick succéjunioren förbi både Markus Näslund och Nicklas Bäckström i antal poäng under en juniorsäsong i SHL.

Toppen mot botten i SHL var till en början en ganska jämn affär. Mora lyckades resa sig till 2–2 i bortamötet med Växjö efter att ha legat under med 0–2 tidigt i matchen. Masarna visade upp ett imponerande spel och hade serieledarna i brygga.

Då kom den stora scenförändringen.

I den tredje perioden uppenbarade sig nämligen en ordentlig klasskillnad. Växjö gjorde 5–0 i mål och hade 18–2 i skott. Det blev seger med komfortabla 7–2.
– Det var lojt i de två första perioderna. Vi är en sekund efter hela tiden. Det gäller att man går på kropp och vinner mer puckar. Det är det det handlar om, säger Adam Brodecki till C More.

PASSERADE BÄCKIS OCH NÄSLUND

Han inledde målskyttet i tredje perioden genom att göra det matchvinnande 3–2-målet. 5–2-målet svarade Elias Pettersson för i powerplay. Det punkterade inte bara matchen en gång för alla, utan ledde även till att Växjös 19-åriga jättelöfte satte ytterligare ett utropstecken bakom sin succésäsong.

Poängen var hans 41:a för säsongen. Därmed passerade han både Nicklas Bäckström, Brynäs, och Markus Näslund, Modo, i poängligan för de bästa juniorsäsongerna i ligans historia. Med elva omgångar kvar av SHL:s grundserie har Pettersson Daniel och Henrik Sedin, Peter Forsberg och Kent Nilsson framför sig i den poängligan. Nilsson är den som svarat för den poängmässigt sett bästa juniorsäsongen i SHL:s historia med 54 poäng på 36 matcher.

Läs mer här: Målexplosion – då passerade Elias Pettersson storstjärnorna

kommentarer