Målkungen drabbad av hjärnskakning – då kan FBK hämta in allsvensk forward

By Uffe Bodin

Två forwards är på JVM och i gårdagens förlustmatch mot Brynäs drabbades målkungen Michael Lindqvist av en hjärnskakning. Nu kan lösningen för Färjestad bli en kontraktslös allsvensk spelare.

Det går tungt för Färjestad just nu. Gårdagens nederlag med 2–4 mot Brynäs i Gävle var lagets fjärde raka förlust. Men inte nog med det. Lagets och hela SHL:s målkung Michael Lindqvist utgick med en hjärnskakning efter en kollision med en domare. Dessutom har laget både Oskar Steen och Fabian Zetterlund på JVM just nu.

Spelarbristen tvingar klubbledningen att agera och enligt Johan Ekberg på Värmlands Folkblad verkar en ny spelare vara på ingång. Det handlar om den kontraktslöse forwarden Johan Adolfsson.

31-åringen hade korttidskontrakt med Vita Hästen i Hockeyallsvenskan under hösten och svarade för en assist på åtta matcher. Sedan tidigare har han gjort 101 SHL-matcher för Örebro, men fått de senaste åren av karriären härjad av skador.

Hjärnskakning på Lindqvist, Steen och Zetterlund på JVM och frågetecken för Åslund och M Johansson gör att FBK agerar. Verkar som Johan Adolfsson lånas in från Vita Hästen för torsdagens match. #fbkse

— Johan Ekberg (@VFekberg) December 27, 2017

The post Målkungen drabbad av hjärnskakning – då kan FBK hämta in allsvensk forward appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Målkungen drabbad av hjärnskakning – då kan FBK hämta in allsvensk forward

kommentarer