Målregn när Frölunda och Brynäs stängde grundserien i Scandinavium

By Kajsa Kalméus

Sista grundserieomgången slutade med hemmavinst när Frölunda tog emot Brynäs i Göteborg. Matchen började jämnt men gästerna kunde inte stå emot Göteborgslaget som bjöd på målregn i den sista perioden.
– Vi är väldigt starka just nu, vi blir nog farliga i slutspelet, säger tvåmålsskytten Victor Olofsson till Cmore efter 8-3-vinsten i Scandinavium.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Båda lagen trevade något i inledningen av matchen, men efter bara knappt fyra minuter fick Frölunda möjlighet att spela i numerärt överläge sedan Elias Fälth dragit på sig en holdingutvisning. En möjlighet som Göteborgarna tog till vara på. Ryan Lasch och Jan Mursak samspelade bakom Brynäsmålet och amerikanen fick fram pucken till Carl Grundström, som väntade vid David Rautios högra stolpe. Blixtsnabbt lyfte han in pucken i nättaket bakom keepern och ledningen var Göteborgarnas.
– Jag har bra självförtroende just nu, och puckarna trillar in så det är kul att spela just nu, sade Carl Grundström till Cmore.

Frölunda fick till ett par längre anfall i Brynäszonen, men gästerna var snabba och starka när de fick möjlighet att kontra. Och det var just en sådan kontring som jämnade ut matchen precis innan första perioden var slut. Rasmus Dahlin och Pathrik Westerholm förlorade pucken till Samuel Asklöf som transporterade pucken in i Frölundas zon. Han hittade Christopher Liljewall som i sin tur höll i den för att sedan kallt lyfta in pucken högt med sin backhand.

Andra perioden var Frölundas. 16-6 i skott, två nya mål – Mats Rosseli Olsen efter ett starkt anfall med kedjekamraterna Max Friberg och Christoffer Ehn och Sebastian Stålberg efter en missbedömd passning av Adam Boqvist – ett