Måltorkan blev till dubbel lycka för Frölundaforwarden – ”Jag har gnuggat på träning”

By Kajsa Kalméus

Årets sista match blev en vunnen sådan för Frölunda i Scandinavium. Och Christoffer Ehn verkar trivas som fisken i vattnet när det gäller motståndaren Mora. I alla fall när det gäller att göra mål.
– Det var riktigt skönt att se den gå in, säger Frölundaforwarden efter lördagens 3-2-vinst.

GÖTEBORG. (HOCKEYSVERIGE.SE)
Den Skarafödde Christoffer Ehn har efter kvällens två fullträffar klättrat ett antal placeringar i den interna skytteligan. Nu är han uppe i tre mål – som samtliga kommit mot just Mora. Efter en tjugo matcher lång måltorka blev målet som bröt den ett läckert sådant när Christoffer lyfte pucken rakt upp i nättaket på kort avstånd från Morakeepern.
– Jag har gnuggat den på träning. Jag försökte få upp den högt, det är ofta målvakterna går ner och det går ju fort. Så det var skönt att se den gå in, säger Ehn om manövern.

Målet blev ett viktigt sådant, Frölunda låg under med 1-0 mot dalmasarna när den andra perioden drog igång.
– Vi stod i ett litet vägskäl där, de tryckte på bra i första perioden och det var skönt att få kvitteringen där tidigt i andra. Så var det väl bara att försöka bygga och försöka få med sig en boost och fortsätta gnugga.

Hemmalaget hade inte helt lätt med att stänga ner Mora när de kom till anfall. Gästerna lyckades gång på gång ta sig in framför Johan Gustafsson, som i sin tur storspelade i Frölundamålet.
– De skapar mycket heta lägen. De har inte pucken mycket, men de skapar snabbt. De är lite jobbiga på så sätt. De slänger mycket puckar och sticker bakom backarna så det gäller att vara på alerten, vara med och fajta bort de heta lägena och idag räckte det till vinst, säger 21-åringen.

”VI KOLLAR INTE SÅ MYCKET I STATISTIKKOLUMNERNA”

Det

Läs mer här: Måltorkan blev till dubbel lycka för Frölundaforwarden – ”Jag har gnuggat på träning”

kommentarer