Målvaktsbragden – nollade finskorna och ledde U18-tjejerna till vinst

By Uffe Bodin

Målvakten Anna Amholt var den stora svenska hjälten när Sveriges U18-tjejer besegrade Finland med 1–0. Luleåkeepern stoppade 38 skott.

Sverige U18-damer tog på fredagen sin andra raka seger i fyrnationsturneringen i Ryssland. Finland besegrades med 1–0 efter att Djurgårdens forward Josefine Bouveng skjutit matchens enda mål.

Den stora hjälten var emellertid Luleås målvaktstalang Anna Amholt. 17-åringen stoppade samtliga 38 skott och var den stora skillnaden i matchen.
– Bra spel i special teams och en otroligt stabil Anna Amholt gör att vi kan vinna matchen och resultatet känns ändå rättvist. Nu ser vi fram emot en ren final mot Ryssland imorgon, säger förbundskaptenen Ylva Martinsen.

Precis som Martinsen är inne på har Sverige efter sina två segrar chansen att vinna turneringen i Stupino. Matchen spelas 16.30 i morgon.

Sverige-Finland 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Period ett: 05.32 utv. 2 min Piitu-Tiina Tervo tripping, 08.44 utv. 2 min Lina Ljungblom charging, 15.25 utv. 2 min Ronja Morgen hooking, 17.09 utv. 2 min Jennifer Carlsson throwing stick, 19.54 utv. 2 min Vendela Olsson too many players on the ice
Skott: 12-9
Period två: 01.48 utv. 2 min lagstraff Sverige too many players on the ice, 02.16 utv. 2 min Agnes Wilhelmsson checking, 03.32 utv. 2 min Lina Tohila slashing, 05.08 utv. 2 min Heli Alinen slashing, 05. 48 utv. 10 min Lina Wilhelmsson misconduct, 06.56 1-0 Josefin Bouveng assist Lina Ljungblom i spel fem mot fyra, 14.20 utv. 2 minThea Johansson slashing, 18.55 utv. 2 min Selina Aho tripping
Skott: 10-14
Period tre: 10.05 utv. 2 min Selina Aho, 19.53 utv. high sticking
Skott: 8-15 Totalt: 30-38
Utvisningar: Sverige 1x 10 min, 10×2 min. Finland 2×2 min
Domare: Olga Steinberg
Publik: 63

The post Målvaktsbragden – nollade finskorna och ledde U18-tjejerna till vinst appeared first on Hockeysverige.