Markströms nya semifinalskalp – räddade 40 skott

Det går upp och ned för Jacob Markström i Calder Cup-slutspelet just nu. I den första konferensfinalen mellan hans Utica Comets och Grand Rapids Griffins blev han matchvinnare och utvald till matchens första stjärna efter att ha stoppat 25 av 26 skott i en 2-1-seger. I match två blev han sedan utbytt efter att ha släppt in fyra mål på 16 skott när Utica föll med 4-2.

I natt var 25-åringen tillbaka på vinnarspåret. När Utica besegrade Grand Rapids med 4-1 på bortais stoppade han hela 40 skott och utsågs till matchens andra stjärna. Första stjärnan gick till schweizaren Sven Bärtschi som svarade för ett äkta hattrick i den andra perioden då han sköt tre raka mål. 22-åringen draftades av Calgary Flames som 13:e spelare i första rundan 2011, men har aldrig lyckats få något genombrott i NHL. I vintras valde Flames att trejda honom till Vancouver Canucks, varpå han hamnade i Utica Comets.

Markström hade inte bara 40 räddningar i matchen, utan även en assistpoäng. Tillsammans med landsmannen Peter Andersson noterades han för assist på Cory Conachers 4-1-mål sent i den tredje perioden.

Utica leder serien med 2-1 i matcher inför match fyra som …Läs mer

Läs mer här: Markströms nya semifinalskalp – räddade 40 skott

kommentarer