Matchstraff för Wernblom – då blev det ännu en förlust för Småkronorna i USA

By Uffe Bodin

1–5 i premiären mot USA – 3–5 mot Finland i natt.
Team 18 har fått en tuff start på femnationsturneringen i Plymouth, Michigan.

Nej, det vill sig inte för Torgny Bendelin och hans småkronor under den pågående U18-turneringen i Plymouth i USA. Efter 1–5 i den inledande matchen mot USA blev det i natt stryk även mot Finland.

Finnarna vann med 5–3 efter ha vänt ett 1–2-underläge till 3–2 i den första perioden och sedan gjort det matchvinnande 4–2-målet i powerplay i andra perioden. Detta sedan Modos forwardslöfte Lukas Wernblom fått matchstraff för en armbågstackling i inledningen av perioden.

TVÅ POÄNG AV FAGEMO

Sverige fick mål från Linköpings Simon Lundmark, Färjestads Oscar Bäck och Frölundas Samuel Fagemo, som även hade en assist i matchen. Djurgårdens Olof Lindblom vaktade kassen och släppte in fem mål på 29 skott.

Sverige möter härnäst Tjeckien i kväll svensk tid, ett Tjeckien som föll med 2–9 mot Ryssland i sin senaste match.

The post Matchstraff för Wernblom – då blev det ännu en förlust för Småkronorna i USA appeared first on Hockeysverige.