Mattias Ritola: ”Det har varit ett helvete, rent ut sagt”

By Ronnie Rönnkvist

Han har haft förväntningar på sig att vara lagets frälsare. Men starten i Hockeyallsvenskan har varit tung för Mattias Ritola. När han nu är skadefri och känner att kroppen äntligen börjar svara på all rehabträning.
– Efter nyår ska vi sätta fart ordentligt på det här, säger leksingen till hockeysverige,se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)
Mattias Ritola flyttade till Leksand från Schweiz under förra säsongen då laget spelade i SHL. Många förväntade sig att han näst intill ensam skulle hålla laget kvar i högsta serien. Givetvis var verkligheten en annan. Även om Ritola svarade för tre mål och totalt fyra poäng på sex matcher i kvalet mot Mora, vilket han var poängbäst i Leksand med, så räckte det inte för att behålla platsen i SHL.

Ritola valde, trots flera lockande erbjudanden, att stanna i Leksand för att hjälpa laget tillbaka till SHL. Inledningen på säsongen blev dock trög för 30-åringen precis som för hela laget. Men när hockesverige.se träffar honom efter Leksands seger mot Vita Hästen med 2–0 har spelet lossnat för honom och med dottern på armen berättar han med ett leende om vinsten.
– Det är helt klart en styrka att vinna trots att vi inte spelade bra. Jag tycker att vi gör det lite omständligt, men vi hittar ett sätt att vinna matchen och det är vad som är viktigast.

Förra säsongen var alltså inte lika munter för Leksand och Ritola. Förväntningarna på hans prestation var stora. Han skulle bli den stora frälsaren, men det ville inte riktigt lossna för honom poängmässigt i grundserien. Själv vill han lägga den säsongen bakom sig.
– Jag såg det själv inte så utan när jag kom hit försökte jag bli en del av laget så snabbt som det gick. Ärligt talat känns det som jag har ältat förra säsongen nog. Jag är glad att jag är

Läs mer här: Mattias Ritola: ”Det har varit ett helvete, rent ut sagt”

kommentarer