MJÖRNBERG: Årets…

By Mikael Mjörnberg

.

Tiden går löjligt fort ibland. Ännu ett år är snart till ända, ännu en hel rad av mer eller mindre betydelsefulla matcher har spelats. Det har blivit dags att sätta punkt och sammanfatta.

Spänn fast säkerhetsbältena, jag ger er årets…

…bästa lag: Timrå
Våren strandade i slutspelsserien för Timrå, men anledda av Jonathan Dahlén och Elias Pettersson lirade laget den klart roligaste hockeyn och på den vägen har det fortsatt. Vid jullovet den här säsongen toppar Timrå Hockeyallsvenskan, återigen som det lag som spelar mest sevärd hockey. Så när allt ska sammanfattas, Timrå var bäst 2017.

…sämsta lag: Surahammar
Klassiska Sura kom efter en miserabel säsong sist i fortsättningsserien i våras och klarade sig i vanlig ordning kvar via kval efter att ha dopat laget med en hel hög inlånade spelare från klubbar som redan lirat klart. Till den här säsongen värvade man för att bli ett starkare lag, det slutade med fyra plockade poäng och 29-112 i målskillnad. Rakt igenom superuselt.

…fiasko: VIK Västerås
På papparet var det ett ganska bra lag, men på isen hade Västerås det våldsamt svårt att få det att fungera säsongen som gick. Men man hade ändå allt i egna händer i sista omgången mot Björklöven och var bara 46 sekunder från att klara sig kvar i Hockeyallsvenskan utan kval. Då bestämde sig halva laget för att spela säsongens sämsta försvarsspel och Zach Hamill kunde skjuta Löven kvar i HA. Kvalet som sen följde var ett episkt fiasko för gurkorna. Välkomna till Hockeyettan.

…buckelbärare: Huddinge
Tre gånger fick Talangfabriken ta emot fnissframkallande bucklor. Först för vunnen grundserie, sedan för vunnen Alletta och tillslut även för vunnen Hockeyettan-final. I slutändan står tre bucklor i Björkängshallens prisskåp, men Huddinge spelar lik förbannat i Hockeyettan igen. Efter vunnen grundserie i höst igen lär man

Läs mer här: MJÖRNBERG: Årets…

kommentarer