MJÖRNBERG: Dags att börja planera för kvalspel?

By Mikael Mjörnberg

Det fortsätter gå så knackigt för BIK Karlskoga att det börjar bli läge att i alla fall planera för negativt kval. Då gäller det att ta rätt strategiska beslut nu.

BIK Karlskoga inte bara förlorade, man blev rent av nollade (0-2) hemma mot ett Tingsryd långt från toppformen på måndagskvällen. BIK Karlskoga har på de fyra senaste matcherna lyckats åstadkomma två mål framåt och fått med sig en ynklig liten poäng.

Det ser för att tala klarspråk bedrövligt ut och ett negativt kval rycker allt närmare.

Kanske är det så att man redan nu borde börja planera för det scenariot och då krävs det att man tar rätt strategiska beslut.

Man har sparkat spelare, man har entledigat tränare, man har slagit upp porten till lånekarusellen och gjort allt som panikslagna krislag gör.

Utan resultat.

I början av säsongen tog BIK Karlskoga knapert med poäng, men spelade i alla fall matcher som ganska ofta var sevärda. Sedan tränarbytet tar man fortfarande knapert med poäng, men spelar istället en hockey som publiken snarare borde få betalt för att gå och kolla på än tvärtom.

Det är brant utförslut kort och gott.

Andra veckan i januari kanske är lite väl tidigt, det återstår trots allt 19 omgångar och åtta poäng (som BIK har upp till säker mark i skrivande stund) är långt ifrån någon omöjlighet att hämta in, men klubben borde ändå börja förlika sig med tanken på negativt kval.

Frågan är då om det är så smart att luta sig så hårt mot lån från exempelvis Örebro.

Om det är så klokt att ge så stora roller till Rodrigo Abols (som var lagets bäste aktör mot Tingsryd) och Filip Ahl (som mest tycks åka omkring och spela för sig själv) eller för den delen leksingen Fredrik Forsberg (som inte gjorde

Läs mer här: MJÖRNBERG: Dags att börja planera för kvalspel?

kommentarer