MJÖRNBERG: Dubbla nedvik, starkt bortaspel, otäck skada och Troja-vibbar

By Mikael Mjörnberg

Östersund åker hem från sin helg i Skaraborg med noll poäng på kontot och väldigt mycket att fundera på.

Laget har, trots bitvis riktigt fina insatser, svarat för två fruktansvärda nedvik som kommer kräva en hel del analys av Kjell-Åke Andersson och hans tränarstab.

Scenariona har varit skrämmande lika. Utvisningssituationer som gått emot Östersund och lett till baklängesmål har mynnat ut i defensiv härdsmälta.

Mot Mariestad i lördags skulle man ha haft en tvåminutare med sig, men domaren blåste aldrig och Mariestad vände istället spelet och satte 2-0. Vad som hände därefter vet ni. Östersund rasade ihop och föll med 8-0.

Samma sak idag. Östersund hade precis skaffat sig ledningen med 3-2 borta mot ett svajigt Skövde när Pontus Wernersson-Libäck ensam blev utvisad i en situation där det såg ut som att han och Skövde-spelaren var ungefär lika goda kålsupare. Det satte laget i 3-mot-5-läge och powerplay-kungen Albin Lindgren behövde bara fyra sekunder på sig för att dundra in kvitteringen. Då öppnades portarna på nytt och hemmalaget kunde snabbt rinna iväg till 6-3.

Visst man kan säga att både Skövde och Mariestad i de här matcherna haft maxutdelning och fått in i stort sett allt. Man kan också säga att målvaktsspelet varit svagt, varken Tim Juel eller Carl Hjälm har stått på huvudet i helgen.

Men framförallt handlar det om ett lag som helt tappar konceptet och viker ner sig. Som slutar sortera i egen zon och som vaskar sina fina matchinledningar fullständigt så fort det går lite emot.

Östersund har bjudit på väldigt mycket i helgen, laget har slutat göra vad man ska vid minsta motgång och det är inte alls likt vad man sysslat med tidigare under säsongen.

Jag förstår om tränarstaben reser hem synnerligen förbryllad.

*

Läs mer här: MJÖRNBERG: Dubbla nedvik, starkt bortaspel, otäck skada och Troja-vibbar

kommentarer