MJÖRNBERG: Frustrerande dålig form

By Mikael Mjörnberg

Hudiksvall besegrade Nybro med 4-1 utan att glänsa. Hudik vinner även sina gnuggardagar, Nybro tycks ha skaffat sig en frustrerande dålig form lagom till Allettan.

Nybro-tränaren Andreas Holfelt är inte den som har gjort sig känd för att slänga sig med stora ord och överdrivna känsloutbrott. Han framstår som en herre med fötterna på jorden som inte gärna svävar iväg eller skyller på annat. Jag har fått intrycket av att han vet sin och lagets plats i hierarkin och förhåller sig till den verkligheten.

Vilket är en god egenskap i dagens klimat där alldeles för många tränare alldeles för gärna slänger sig med tramsiga överdrifter och har svårt att se riktigt nyktert på verkligheten.

Därför är det intressant hur Nybro-bossen skruvat upp tonläget sedan Allettan startade. Efter Vimmerby-matcherna var det ilskna anklagelser efter en tackling som skickade Erik Näslund av isen på bår och efter de efterföljande förlusterna har det varit gravt besvikna utspel mot det egna laget och snack om att inte kunna sova på grund av de svaga insatserna.

Med all rätt. Nybro har startat Allettan riktigt svagt och söndagen bjöd på ytterligare en grå insats borta mot Hudiksvall.

Nybro-spelarna föll som dominobrickor. Markus Palmberg, Samuli Kivimäki och Robin Wengdahl kom inte till start till att börja med och viktiga kuggar som Marcus Mellström och Kim Runermark plus några till tvingades kliva av under matchens gång. Man avslutade med åtta tillgängliga forwards. Då är det så klart svårt att få till en vettig forcering mot ett lag som spelar stabilt försvarsspel och har ettans bäste keeper Magnus Åkerlund mellan stolparna.

Men det följdes inte av några bortförklaringar, vilket ytterligare understryker intrycket av fötterna på jorden. Utspel

Läs mer här: MJÖRNBERG: Frustrerande dålig form

kommentarer