MJÖRNBERG: Fyra raka – total klasskillnad

By Mikael Mjörnberg

De tilltänkta topplagen har gjort precis vad de ska i öppningen av den norra Allettan.

Piteå, Västerås och Mariestad har målats upp som favoriter på förhand och alla tre har svarat upp med två raka segrar i de dubbelmöten som kickstartat Allettan.

Det har suttit hårt åt för Piteå mot Ö-vik, men ändå blivit två knappa segrar. Enligt rapporterna var det klart logiskt att Västerås krigade till sig två poäng i premiären mot Lindlöven och ikväll ska det inte ha varit något snack egentligen. Vilket väl 3-0 också visar.

I fallet Mariestad har laget varit fullständigt överlägset lokalrivalen Skövde. Ikväll blev det ”bara” 5-3 på tavlan men det var siffror som hade kunnat vara större och när allt summeras är det inga konstigheter att Bois vunnit samtliga fyra derbyn den här säsongen. Man är minst en storlek större än Skövde, kanske rent av två. Det är klasskillnad.

Ikväll var det ett lag med fart, eget spel och med nyckelspelare som klev fram mot en motståndare som blev stillastående, försökte styra och vars så kallade bärande spelare inte hade någon större afton.

Det blir inte så lyckat att spela på motståndarnas misstag när det är man själv som begår merparten av misstagen. För att sammanfatta Skövdes insats enkelt.

Mariestad gjorde vad Mariestad gör. De öste på och tog för sig. Med individuellt väldigt skickliga aktioner av Eddie Davidsson, Erik Olsson och Oskar Norlöv och en Filip Törnqvist som bulldozrade in två mål på ren vilja.

Det underhållande besegrade de gråmelerat trista.

* * *

Men även om Skövde som helhet knappast upphetsar hittade jag en detalj som var riktigt glädjande.

1-2-målet i den första perioden.

Jesper Erlandsson, 19, från början en egen produkt som nu lånats in från Skellefteås J20, tog sig

Läs mer här: MJÖRNBERG: Fyra raka – total klasskillnad

kommentarer