MJÖRNBERG: Givetvis är de inget kvallag

By Mikael Mjörnberg

Botten i Hockeyallsvenskan börjar dra ihop sig till något väldigt intressant med många lag inblandade. Men jag är ganska säker på att Troja/Ljungby inte kommer bli ett kvallag.

Det är naturligtvis lätt att sitta här och tycka att det är givet att Troja/Ljungby inte kommer tvingas till negativt kval efter att de knölat och bucklat till bottenkonkurrenterna Västervik och BIK Karlskoga i två raka matcher.

Men 8-2 och 6-2 är bara resultatet av ihärdigt gnuggande.

Alla lag i Hockeyallsvenskan kommer in i höga formtoppar och djupa dalar, det är ett resultat av att ligan är så jämn. Ibland går det svinbra ibland går det minst lika svinjävla dåligt.

Men spelmässigt känns det som att Troja/Ljungby sakta men säkert börjat hitta fram till sin potential. Storsegrarna mot Västervik och BIK Karlskoga är resultat av en formtopp och en del medstuds, ja visst är det så. Men samtidigt börjar smålänningarna hitta en nivå och som ett brev på posten kommer också den offensiva utdelningen.

Mot BIK Karlskoga på måndagskvällen kastade målvakten Robin Johansson in två puckar, men ett tidigt 0-2-underläge bekom inte Troja. Pelle Svensson tog timeot och sen började gänget sakta men säkert gnugga sig om. Något sådant hade inte hänt med ett lag som är nere i galoscherna. Ett sådant lag hade fallit samman. Lite som BIK Karlskoga just gjorde i Ljungby Arena.

Pelles maskin kommer naturligtvis dippa fler gånger under säsongen och göra plattmatcher i sjok, men när de når sin höga nivå, som i matchen mot BIK, då har jag svårt att se hur de skulle tvingas kvala för sin hockeyallsvenska existens i vår.

Då tycker jag att Troja har något som gör att de är starkare än många av de andra gängen som gnuggar därnere i botten.

Vilka som tillslut kommer tvingas kvala är omöjligt att säga,

Läs mer här: MJÖRNBERG: Givetvis är de inget kvallag

kommentarer