MJÖRNBERG: Ineffektivt men tryggt – ingen anledning till oro

By Mikael Mjörnberg

Skövde-Västerås 1-2, en kall dag i början av januari. Det är väl egentligen inte så mycket mer än så som kommer att kommas ihåg när vi blickar tillbaka på den här matchen i framtiden.

Men det skulle också kunna stå att det var ett topplag som gästade ett typiskt division ett-lag. För sett till själva spelet var det faktiskt betydligt mycket större skillnad på lagen än vad resultatet visade.

Västerås har en helt annan dimension i sitt spel än vad det rödklädda hemmalaget har. Där Västerås var duktiga på att fylla på med spelare i sina anfall hade Skövde en hel del problem att sortera in i egen zon. Där västeråsarna såg till att vara i rätt position mest hela tiden, fladdrade Skövde-spelarna omkring en aning för mycket på egen hand. Där Västerås skapade de farligare chanserna hade Skövde svårt att få iväg några riktigt farliga avslut, mer än några ärtbössor.

Kort och gott det var ett topplag mot ett typiskt division ett-lag.

Allt det där är ju egentligen fullt logiskt. Lagen har helt olika ambitioner med säsongen och sett till förutsättningarna och slagstyrkan gjorde Skövde en klart bra match. Man lyckades hålla siffrorna jämna fram till slutet och gjorde en ärlig och riktigt bra slutforcering. Det var en långt mycket bättre insats än vad jag såg dem göra i lokalderbyt borta mot Mariestad i inledningen av Allettan.

En bra match gjorde Västerås också skulle jag vilja påstå.

Visst, det var långt ifrån någon flashig utskåpning, men jag tyckte ändå att det kändes ganska kassaskåpssäkert hela vägen från den mållösa första perioden, via målen som föll i den andra och till att de höll undan i den tredje.

VIK spelade tålmodigt och tryggt i förvissningen om att chanserna och målen skulle komma. Kanske lite avvaktande från början, men det är ändå en egenskap som lovar gott.

VIK-fansen hade

Läs mer här: MJÖRNBERG: Ineffektivt men tryggt – ingen anledning till oro

kommentarer