MJÖRNBERG: Så slutar Allettan Norra

By Mikael Mjörnberg

Det är i stort sett omöjligt att tippa Allettorna, det ser nämligen ut som att det kommer bli två oerhört jämna serier. Men okej, jag gör ett försök. Idag den norra serien.

1. Piteå
Piteå är det lag som imponerat klart mest under grundserien i norr och känns oerhört stabila. Starka i samtliga lagdelar och med den rutin och erfarenhet från den här typen av matcher som behövs för att ligga stabilt i toppen. Att laget har vanan inne att resa långt på ett helt annat sätt än vad topplagen från västserien har gör sitt till för att bli framgångsrika över en så pass lång serie. Fullt med hot framåt, stäng bakåt, det brukar vara en bra kombination för lag som ska gå långt.
————

2. Mariestad
Man hade kunnat kräva mer av Mariestad i grundserien, ändå tog sig fjolårets uppstickare till Allettan utan några som helst problem. Laget har levererat, men inte på långa vägar tänt på alla cylindrar ännu. De har en vida omtalad grisighet som kommer bli guld värd även i den här serien och en riktigt vass målvakt i Tobias Sandberg. Men den offensiva potentialen är fortsatt ganska underskattad och där finns fler som kan kliva fram.

3. Västerås
Det tog ett tag för nybygget att vänja sig vid Hockeyettan men när Västerås väl hade gjort det radade laget upp segrar och ägde i stort sett alla matcher man spelade. Men det fanns tillfällen då VIK inte klarade att stänga matcher och i den här serien blir laget den gigantiska favoriten. Det har inte hymlats med att man vill tillbaka till Hockeyallsvenskan så fort det bara går och nu är det upp till bevis. Det gäller verkligen att spelarna som har gjort Allettan-resan förr med andra lag bär de spelare som inte varit här tidigare.

————

4. Kalix
Kalix på en fjärdeplats?

Läs mer här: MJÖRNBERG: Så slutar Allettan Norra

kommentarer