MJÖRNBERG: Så slutar Allettan Södra

By Mikael Mjörnberg

Precis som den norra Allettan lär söderserien bli ett riktigt getingbo. En extremt svårtippad serie, men jag gör ett försök.

1. Huddinge
Talangfabriken vann Allettan ifjol med minsta möjliga marginal och rejäl hjälp av en hejdundrande domartabbe i straffläggningen borta mot Väsby. I år har laget chansen att göra om det av egen kraft. Grundserien plöjde laget över utan att egentligen imponera, men det är ett gäng som vet precis vad som krävs. De gjorde resan ifjol med till stora delar ganska samma manskap och de har spetsen för att kunna avgöra alla matcher på egen hand. Grundserien var träning, Huddinge är byggt för att vara bäst under säsongens andra halva och det är nu de kommer visa det.

————

2. Kristianstad
Försvarsspelet har svajat, ödmjukheten har inte riktigt funnits där och skadeproblematiken har varit gigantisk för skåningarna som tvingats värva och låna hela hösten. Men det finns minst en nivå till att hämta ut ur det här laget. Det finns en farhåga, gormar Mats Lusth för döva öron numera? Har spelarna vant sig lite för mycket vid hans ledarstil kan det bli ett problem, har han fortfarande truppens fulla förtroende kommer de att lyfta sig. Av tabellplaceringen att döma förstår ni vad jag tror. Kristianstad har helt enkelt alldeles för många bra hockeyspelare för att det inte skulle kunna lyfta.

3. Visby/Roma
Det går egentligen att lägga karbonpapper på de två tidigare omdömena och mixa ihop dem lite när Visby/Roma ska beskrivas. Just likt Huddinge har ögänget spelat av grundserien lite på en skridsko, just likt Kristianstad har de lidit av en hel hoper av tunga skador. Men Visby har en stomme som varit med länge, gjorde resan till kvalserien ifjol och är ett typiskt gnuggargäng som höjer sig mot bättre motstånd. Det talar för att fjolårssuccén fortsätter även kommande vår.

————

4. Nybro
Nybro

Läs mer här: MJÖRNBERG: Så slutar Allettan Södra

kommentarer