MJÖRNBERG: Samma visa en gång till

By Mikael Mjörnberg

Det började som en dans mellan två toppgäng som bjöd på lysande underhållning, men slutade i en fullständig utklassning när Västerås krossade Mariestad med 5-1.

Det är så här det ska vara!

Första perioden mellan Västerås och Mariestad var något av det mest underhållande som spelats i ettan i år.

Passionen, känslorna, intensiteten. Matcher som den här är anledningen till att man plågar sig igenom den trötta lunk som tyvärr kantar Hockeyettan många gånger.

Västerås och Mariestad har lyckats bygga upp en brinnande rivalitet på väldigt kort tid. Redan efter den första perioden i seriepremiären i höstas hade Västerås-publiken bildat sig en väldigt god uppfattning om Mariestad i allmänhet och kapten Filip Thörnqvist i synnerhet.

Det fortsatte på exakt samma väg ikväll.

Kaptenen från Skaraborg gick i bräschen för känslostormen, tycktes ha en beef med Västerås Kevin Weiskog som inte vek en tum och Thörnqvist fick många av sina ettriga retstickor till lagkamrater med sig. Christian Hägg, Linus Engqvist, Filip Engqvist och så vidare. I Västerås visade Anthon Eriksson att han inte är så tokig han heller.

Grinigt och eldigt, men aldrig över gränsen så att det blev dumt. Båda lagen spelade med, så väl i det psykologiska spelet som i själva hockeyn. En intensitetsladdad variant i ett förjävla tempo.

Men det var mer än så som tycktes spela efter exakt samma manus som senast de två gängen möttes i Västerås.

Nu som då kom Mariestad ut och körde hårt från början.

Nu som då skaffade sig gästerna slagläge mot ett gäng aningen tveksamma gurkor. Även om VIK stod upp bättre under matchens första halva idag än vad som var fallet i höstens premiär.

Nu som då kroknade Mariestad fullständigt, tappade sitt slagläge och lät hemmalaget defilera

Läs mer här: MJÖRNBERG: Samma visa en gång till

kommentarer