Moderaternas partisekreterare ska frågas ut av Kvällsposten

Senast gav Socialdemokraternas partisekreterare, Lena Rådström Baastad, raka besked om EBO-lagstiftningen. 

I dag är det dags för nästa politiska utfrågning – och då är det Moderaternas Gunnar Strömmer som är på plats i Malmö. 

– Hur länge kan Gunnar Strömmers parti kalla sig för Nya Moderaterna? Det och ett par andra saker ska jag prata med Moderaternas partisekretare om på Almebaren, säger Csaba Bene Perlenberg, fristående kolumnist.

Inför valet 2018 har Kvällsposten, tillsammans med Sydsvenska Handelskammaren, haft en lokalpolitisk utfrågning på Paddy’s restaurang och bar på Kalendergatan i Malmö. 

Sedan i höstas har partisekreterarna från Miljöpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Socialdemokraterna gästat ”Almebaren”. I en avslappnad barmiljö ställs aktuella frågor, både lokala angelägenheter och riksfrågor, samtidigt som ni läsare på plats har möjlighet att ställa frågor. 

Utfrågningen den här gången hålls av Kvällspostens debattansvarige och fristående kolumnist, Csaba Bene Perlenberg. Gäst är Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer. Får man tro Perlenberg finns det mycket intressant att ta upp: 

– Moderaterna har gjort mandatperiodens mest dramatiska resa. Från att ha förlorat regeringsmakten, tillträdandet av partiets första kvinnliga partiledare via en traumatisk dipp till Bo Lundgren-marker med 15 procent i opinionsmätningar till att i praktiken ha tvingat bort Anna Kinberg Batra, och tvingats välj en ny partiledare tio månader innan ett riksdagsval, säger han.

Sänds LIVE på Facebook

Gunnar Strömmer kommer ursprungligen från Örnsköldsvik och har en bakgrund hos advokatbyrån Gernandt & Danielsson i Stockholm. Sedan oktober 2017 är han Moderaternas partisekreterare. 

Samtliga Almebaren-utfrågningar sänds LIVE på Kvällspostens Facebook där man också kan ställa frågor och följa med i utfrågningen. Allting börjar klockan 17.15 och på plats finns representanter från både Kvällsposten och Sydsvenska Handelskammaren. 

Kvar att utfrågas innan valet i september är Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Liberalerna.

LÄS MER: Miljöpartiet frågades ut i Almebaren 

LÄS MER: Kristdemokraternas besked i Almebaren: Slopa vaktbolagen 

LÄS MER: Michael Arthursson, Centerpartiet, på plats i Almebaren 

LÄS MER: Lena Rådström Baastad, Socialdemokraterna, gav besked i Almebaren 

Källa: https://www.expressen.se/kvallsposten/moderaternas-partisekreterare-ska-fragas-ut-av-kvallsposten/

kommentarer