Mododamerna gjorde som herrarna – besegrade Leksand

By Måns Karlsson

Igår var det herrarna som slog Leksand. Idag förde damerna Modos nya tradition vidare när man gjorde samma sak.

Modo ser allt mer ut som ett topplag i årets SDHL. Idag besegrade man Leksand på bortais och tog säsongens sjätte seger på de nio matcher man spelat. Därmed ryckte man ifrån Leksand något, i stället för att bli passerade av dalalaget som man hade blivit vid förlust i kväll.

Erika Grahm var den som öppnade Modos målskytte i den första perioden. Felicia Wikner-Zienkiewicz utökade fem minuter senare, och efter en mållös andraperiod satte Michela Cava 3-0 i den tredje perioden. Hon står på nio fullträffar i SDHL, precis som Grahm.

Hemmalaget Leksand reducerade sen genom Ida Nikula men lyckades aldrig skapa någon riktig spänning i slutminuterna.

Modo ligger trea med 19 poäng, tre bakom tvåan Luleå. Leksand är femma med 15 inspelade poäng.

The post Mododamerna gjorde som herrarna – besegrade Leksand appeared first on Hockeysverige.