Modos dubbelvärvning – målvakt och möjlig stjärncenter klara

By Måns Karlsson

Modo har hittat sin backupmålvakt och en tänkt toppcenter. Isak Edman och Jonathan Johnson har skrivit på ett varsitt tvåårskontrakt med klubben. Det meddelar man på sin hemsida.

Modos sportchef Michael Sundlöv jobbar som bäst med nästa års trupp. Nu har han fått napp på en målvakt och en center. På målvaktssidan hämtar de in Isak Edman, som fostrades i Modo en gång i tiden. Den 23-årige burväktaren var i Modo under några år som junior men har den senaste tiden tillhört klubbar som Wings, Tierp, Sollefteå, Sundsvall och nu senast Kallinge/Ronneby.

Därmed ser Edman ut att bli backup till Erik Hanses kommande säsong.
– sak är en målvakt som vi följt sedan han lämnade MODO Hockey. Han har gått den långa vägen med många säsonger som seniorspelare trots ung ålder. Han har gjort det fantastiskt bra, inte minst den senaste säsongen i Kallinge-Ronnyeby där de föll i play off mot Piteå. Det är en målvakt med bra storlek, han är väldigt målmedveten och är mycket träningsvillig vilket tagit honom dit han är idag, säger målvaktstränaren Magnus Helin.

Kontraktet med Edman är skrivet på två år.

EN TÄNKT STJÄRNCENTER

Dessutom värvar Modo en möjlig stjärncenter i Jonathan Johnson. Johnson gjorde succé i Troja/Ljungby den gångna säsongen och slutade tia i hela HockeyAllsvenskans poängliga. 25-åringen stod för 39 poäng på 52 matcher och fick ett stort genombrott på HockeyAllsvensk nivå.

Även han har skrivit på ett tvåårskontrakt.
– Det känns jätteroligt att få spela för MODO Hockey. Säsongen som var började lite trögt men sedan blev det bättre och bättre. Chansen att kunna utvecklas ännu mer är väldigt stor i MODO Hockey och det är en väldigt fin förening som vill satsa framåt, säger han själv.

The post Modos dubbelvärvning – målvakt

Läs mer här: Modos dubbelvärvning – målvakt och möjlig stjärncenter klara

kommentarer