Mora testar nytt – Kanadensare provspelar med klubben

By Peter Ekholm

Kanadensaren Andrew Kozek byter Finland mot Sverige och ska den närmsta tiden hitta målet för Mora i SHL. – Andrew är en spelare som spelar hårt och har en bra näsa för målet, säger Moras tränare Mattias Karlin till lagets hemsida.

Andrew Kozek, 31, är historiskt sett en producerande spelare. Han kom till Europa efter att först ha spelat college-hockey med University of North Dakota och sedan AHL med Chicago Wolves och Hershey Bears. Under åren i college mäktade han med 38 mål och 27 assist på 167 matcher och i AHL 25 mål och totalt 45 poäng på 145 grundseriematcher.

De senaste säsongerna har han öst in poäng i österrikiska, tyska och finska ligan. Hans målrikaste var för två säsonger sedan då han gjorde 40 mål på 52 grundseriematcher i österrikiska EHC Linz.

– Andrew är en spelare som spelar hårt och har en bra näsa för målet. Detta är en spelare som sporten har kollat på under en längre tid, säger Karlin.

Närmast kommer kanadensaren från finska Sport där han på sju matcher gjort två poäng. Kontraktet är ett try out-kontrakt vilket ger Kozek dryga månaden att visa upp sitt register.

Mora ligger på 12:e plats i SHL-tabellen.

The post Mora testar nytt – Kanadensare provspelar med klubben appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Mora testar nytt – Kanadensare provspelar med klubben

kommentarer